Challenge Chantal Kootz 7’s

Rugby à 7 féminin élite

Women’s Elite Rugby 7’s #CK7s

ANNULÉ en 2017

Le comité d’organisation du tournoi, étant toujours à l’écoute des participants et participantes a décidé cette année de réserver le Challenge Chantal Kootz 7’s aux équipes féminines Elite.

Il est ouvert aux équipes féminines séniors (+18 ans) justifiant d’un haut niveau de pratique.

Vous avez pu, lors des précédentes éditions, apprécier les prestations d’équipes hors normes comme les équipes nationales française, espagnole, japonaise, suisse, belge, allemande, suédoise…

Cette année encore, le Challenge Chantal Kootz vous réservera de belles découvertes et sera composé d’équipes nationales, de sélections régionales et d’équipes représentantes de Club pro ou de spécialistes du rugby 7’s.

La validation du niveau des équipes souhaitant y participer sera faite par le comité d’organisation du Tournoi.

Le Challenge Chantal Kootz 7’s est ouvert à 16 équipes sénior féminines.

Consulter les obligations médicales

Taking into consideration demands from teams and players, the Competition Committee and the organisers made the decision that, this year, the Chantal Kootz Challenge will be a Women’s Elite Team competition only.

It is open to senior (over 18 years) teams with a proven high level of practice.

You had the opportunity, during the previous editions, to appreciate the performances of such exceptional teams as the following National Teams: French, Spanish, Japanese, Swiss, Belgian, German, Swedish, etc.

Once again, the Chantal Kootz Challenge will reserve some beautiful discoveries for you and will gather National and regional teams, as well as teams from professional clubs or rugby 7’s specialists.

The HH7’s’ Competition Committee will assess the teams’ level for them to be allowed to take part.

The competition is open to 16 teams only.

Please note the compulsory medical requirements as required
by the French Federation of Rugby for high level teams.

Challenge Chantal Kootz 7’s 2016

Palmarès CK7s

2016 – France Universitaire
2015 – JAPON
2014 – Équipe de France Universitaire
2013 – Les Mandragores de Poitiers
2012 – Gennevilliers
2011 – Les Mandragores de Poitiers
2010 – Équipe Nationale d’Espagne

Classement CK7s 2016

1 – France U
2 – CHINE
3 – France DVT
4 – TRIBES 7S
5 – WINDMILLS
6 – RENNES
7 – BELGIUM
8 – TUNISIE
9 – PARIS LADIES